Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Spa 2011

Spalis 31st

Kodėl Vakarai mirtinai bijo Muamaro Al-Kadafio

        Už laisvę reikia pastoviai kovoti, norint ją išsaugoti; tame ir yra triūso džiaugsmas (Muamaras Al-Kadafis)

 africanglobe.net      1. Analizuojant valdžios struktūrą Libijos Džamahirijoje, jos tikslus ir „diktatoriaus“ pagalbos libiečiams skaičius, ir lyginant mūsų „demokratus“, kuriems vadovaujant Rusija išmiršta, o alkanos senutės vagia maistą ir miršta iš gėdos, supranti, kad Libiją bombarduoja ne paprasčiausiai dėl naftos. Libiją bombarduoja ir Kadafį daro „atstumtuoju“ tie, kurie bijo realaus gyvenimo Libijoje, bijo tos tautos savivaldos ir tikros demokratijos, kuri ten yra, kas negali Libijoje realizuoti transnacionalinių korporacijų ir pasaulinio finansinio kapitalo, kurio kūriniai yra TVF ir PPO, tikslus.

Spalis 29th

Naujas trisdešimties metų karas ar taika?

http://tangledwing.wordpress.com       Paprastai analitikai, kurie nagrinėja tarptautinių santykių problemas energetikos srityje, atsargiai imasi prognozuoti būsimus kataklizmus, kuriuos gali išprovokuoti konkurencija dėl išteklių valdymo. Jų nerimas paaiškinamas tuo, kad iki šiol, išskyrus JAV įsiveržimą į Iraką ir Libijos užgrobimą po susidorojimo su Muamaru Kadafiu, konkurencija vis dar yra šaltojo karo stadijoje ir neperaugo į karštą stadiją... Ir todėl niekas nenori įpilti benzino į rusenančią ugnį, pakaitinti pagrindinių energijos šaltinių vartotojų tarpusavio antipatijas. Niekam nenaudinga, kad „būtų blogai“.

Krovimo darbų robotas

http://www.ksl.com       Kompanijos "Raytheon" padalinys "Raytheon-Sarcos" (Solt Leik Sitis) žurnalistams pademonstravo statybų ir krovimo darbų robotą. Šio roboto paskirtis - palengvinti žmonių darbą sunkiose ir pavojingose sąlygose.

Briuselyje statė ne Goldsmitą

http://www.marri-rc.org       Anglų rašytojas Oliveris Goldsmitas XVIII amžiuje parašė komediją „Klaidų naktis“. Ši žavi anglų komedija paremta besisukančiais neįtikėtinais nesusipratimais. Žaidimų, juokingų kalambūrų ir linksmų barnių atmosfera žiūrovą įtraukia į šurmulingą įvykių ratą.

       Naktinių budėjimų „antikriziniame“ viršūnių susitikime Briuselyje dalyviams nerūpėjo juokai ir žaidimai. Nors, žinoma, vaidų buvo.

Spalis 28th

Kofeino inhaliatorius

       2012 metų pradžioje Niujorko ir Bostono parduotuvėse turėtų pasirodyti cilindro formos plastikinis inhaliatorius, kuris pavadintas AeroShot. Jis sukurtas, kaip nekaloringa alternatyva kavai ir energetiniams gėrimams.

       Šio produkto autorius yra Harvardo universiteto profesorius Davidas Edvardsas (David Edwards), aktyvus įkvepiamo maisto propaguotojas“, ir kurio analogiško veikimo produktas – „šokolado įkvėpimas“, buvo pradėtas pardavinėti 2009 metais.

Virtualių 3D daiktų lietimo rankomis iliuzija

http://www.physorg.com       Microsoft Research sukūrė interaktyvią sistemą, kuri vartotojui sudaro iliuziją, jog jo rankos patenka į kompiuterio trimatį pasaulį ir liečia, judina, kilnoja virtualius daiktus. Įrenginys, kuris vadinamas HoloDesk susideda iš palinkusio pusiau skaidraus ir pasidabruoto veidrodžio, erdvės po stiklu ir juodo fono už jos. Kamera Kinect filmuoja bet kuriuos daiktus, kurie patenka į erdvę.

Spalis 26th

Kodėl tyli Tarptautinis baudžiamasis teismas

       Tariamas Libijos lyderio Muamaro Kadafio nužudymas iškėlė keletą svarbių tarptautinės teisės klausimų. Nors daugelis vaizdo kadrų yra labai jau akivaizdžios klastotės, kai kurios iš jų gali būti ir tikros. Kalbant apie klastotes, tai jų reikalingumas suprantamas: tai siekimas nuslopinti kovojančių kovinę dvasią, tame tarpe (jeigu klastotei priskirti Kadafio nužudymo kadrus) siekimas užkirsti kelią masiniams protestams ir sukilimui, kuris buvo numatytas artimiausiomis dienomis. Šioje situacijoje mums svarbu parodytus per TV kadrus panagrinėti tarptautinės teisės aspektu nepriklausomai nuo jų tikrumo, bet atsižvelgiant į tai, kad jie pagrindinių Libijos konflikto veikėjų, pirmiausia žiniasklaidos ir NATO šalių lyderių buvo pripažinti patikimais.

Spalis 24th

M.Kadafio nužudymas inscenizuotas?

http://znanie-vlast.ru      Pusmečio epopėja pasiekė dar vieną, bet akivaizdu ne paskutinį etapą. Paskelbtas pulkininko Kadafio nužudymas, įvyko kitą dieną po labai keisto ir skubaus valstybės sekretorės H.Klinton atskrydimo.

       Nužudymo dieną NATO Taryba turėjo kažką nuspręsti dėl pernelyg užsitęsusio karo. O kitą dieną turėjo įvykti kitas tautos pasipyktinimo sprogimas prieš okupantus. Todėl „atsitiktinė kulka“ pasirodė pačiu laiku.

Spalis 21st

Neskubėkite laidoti M.Kadafio

http://mathaba.net      Neskubėkite laidoti M.Kadafio, šiame pasaulyje jis turi dar daug ką padaryti: išvaduoti savo protėvių žemę iš Al Qaedos banditų ir Vakarų okupantų, atstatyti sugriautą Libiją. Žinoma, kai kurios karo nusikaltėlių padarytos žalos jau niekas nebeatitaisys: tūkstančiai NATO ir Vakarų „sukilėlių“ nužudytų ir fiziškai bei dvasiškai suluošintų Libijos gyventojų, sunaikintas ir išvogtas istorinis paveldas, kuriuo daugiau niekada nebegalės gerėtis atvykę į šią šalį kitų valstybių gyventojai. 

Muamaras Kadafis gyvas ir sveikas

http://www.guardian.co.uk       Vakarai sudavė gerai suplanuotą informacinį smūgį. Kas bus toliau? Nelaukite greito išmestos dezinformacijos paneigimo. Greit mums praneš, kad Kadafio kūnas nuvežtas į Misuratą, kur palaidotas pagal paprotį, iki saulėlydžio. Mums pateiks dar nuotraukas ir vaizdo įrašus, tačiau vaizdo įraše nužudyto veidas bus matomas ne ilgiau kaip 1-3 sekundes. Po to matyt, atsiras gyvo Kadafio ir jo sūnų pasisakymai arba jų garso įrašai – kreipimaisi, kuriuos Vakarai pavadins suklastotais. Manoma, kad visos šios provokacijos tikslas yra priversti Kadafį pasirodyti eteryje ir tokiu būdu atskleisti savo buvimo vietą.

Archyvas