Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Gru 2011

Gruodis 31st

Sudiev Kiški, labas Drakone!

http://lburmaster.hubpages.com     Išeinantys Triušio metai, neramaus ir nervingo gyvūno, iš esmės pateisino savo pavadinimą, pademonstravę, kad santykinio stabilumo ir nekintamų standartų laikai visur nueina į praeitį. 

       Nueinančiuose metuose neramumai, kurie apėmė ne tik tautas, kurios pavargo gyventi nekeičiamuose režimuose, tačiau ir demokratinių valstybių piliečius, žymi epochos pabaigą. Akivaizdu, kad senos visuomeninės sutartys jau nustoja dirbti, o naujos dar nesukurtos.

Gruodis 29th

Prof. habil. dr. Gedimino Merkio nuomonė apie Kauno pedofilijos bylų dorovinį ir socialinį kontekstą

http://www.demokratija.eu     Lietuva šiomis dienomis laiko dorovinio išbandymo egzaminą. Nepritarkime brutaliam ir antihumaniškam veiksmui, kad mergaitė paskubomis, per prievartą turėtų keliauti pas motiną ir palikti saugius tetos ir močiutės namus, kuriuose praleido didžiąją savo gyvenimo dalį. Joks humanistinę pasaulėžiūrą išpažįstantis žmogus niekada nesutiks, kad vaikas priverstinai, prieš jo valią ir dar jėga būtų tįsiamas į neaiškią, visai nesaugią aplinką. Dar klaikiau, jei tai, prisidengę įstatymo ir teisingumo vardu, grasina padaryti antstoliai, saugomi kaukėtų ir ginkluotų pareigūnų, pasitelkę jau pamirštą baudžiamąją psichiatriją – psichotropinius vaistus, tramdomuosius marškinius, o nuovoką iš skausmo ir nevilties praradusius vaiko artimuosius, juos palaikančius žmones nublokšdami plastikiniais skydais, dusindami dujomis ar talžydami guminėmis lazdomis.  

Gruodis 26th

Skraidymas virš vandens

http://zapata-racing.com       Norite paskraidyti virš vandens, kaip delfinas panerti ir iššokti iš vandens, tai galite padaryti su kompanijos „Zapata Racing“ gaminamu Flyboard‘u (skraidymo lenta).

       Į orą žmogų iškelia galingos vandens srovės, kurios veržiasi iš dviejų vandens patrankų, kurios yra ant platformos, prie kurios tvirtinamos žmogaus kojos. Vanduo iš vandens telkinio pumpuojamas vandens motociklu, kuris važiuoja paskui žmogų. Nuo jo iki skraidymo aparato eina ilga žarna, maitinanti aparato variklius. Dar viena mažesnė žarna prijungta prie kuprinės, kuri yra ant žmogaus nugaros. Ji tiekia vandenį į du antgalius, pritvirtintus prie žmogaus riešų. Jie reikalingi papildomam skridimo stabilizavimui.

Apie demokratijos tuštybę

http://www.pythagoreanism.com       Kaip sakė britų filosofas Bertrand Russell: „Prie diktatūros kvailiai turi teisę valdyti, prie demokratijos balsuoti“.

       Kalbant apie demokratiją, galima pasakyti taip, kad demokratija yra, kai sprendimus priima didžioji kvailių dauguma, bet ne sąmoninga mažuma. Kvailių visada yra daugiau ir pati didžiausia kvailystė yra jiems leisti valdyti šalį. Mano nuomone, būtent dėl šių priežasčių, šiandieninės demokratijos turinį sudaro tos pačios lyties asmenų santuokos, prostitucija, pedofilija, narkotikai, gėjų paradai, vagių valdžia, tuštybėmis išugdyta piniguočių karta.

Gruodis 25th

Kaip iš katės padaryti šviestuvą

       Fokusas – kaip iš katės padaryti šviestuvą. Pavojinga gyvybei, todėl nebandykite šio veiksmo atlikti patys.

Šiek tiek JAV statistikos

http://makanaka.wordpress.com       Viską gyvenime jūs galite įvertinti palyginimo būdu. Pavyzdžiui, atsakykite, kurioje valstybėje 41 % jaunimo iki 23 metų nors vieną kartą buvo policijos suimti? (kelių eismo pažeidimai nevertinami). Išvardinote? Kokia valstybė jūsų manymu – Šiaurės Korėja, Kinija, Iranas, Rusija, Centrinėje Azijoje?

       Ne. Tai JAV.

„Kruvinas sprogstamas mišinys“

http://www.apk2000.dk       Prieš savaitę Kaspijos jūroje Irano specialistai atrado 50 trilijonų kubinių pėdų gamtinių dujų telkinį. Telkinys slūgso 700 metrų gylyje ir yra Irano teritoriniuose vandenyse. Tas pranešimas, kurį padarė Irano Islamo Respublikos naftos ministras Rostamas Kasemis, Vakarų politinei mašinai tarytum davė signalą naujam Islamo Respublikos puolimui. Tą pačią dieną JAV įstatymų leidėjai parėmė įstatymo projektą dėl sankcijų Iranui išplėtimo – už jį balsavo 410 JAV Kongreso Atstovų rūmų narių, 11 prieš. 

Gruodis 24th

Ir pingvinai vagia

       BBC kompanija Rosso saloje (Antarktida), filmuodama dokumentinį filmą “Sušalusi planeta”(„Frozen Planet“), užfiksavo nusikaltimą – pingviną vagiantį iš kito pingvino lizdo akmenis. Tai gal Č.Darvinas buvo neteisus, gal žmogus kilęs ne iš beždžionės, bet iš pingvino?

4 valandų A.Lukašenkos spaudos konferencija

http://news.tut.by      Gruodžio 23 dieną Nacionalinėje bibliotekoje įvyko Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos spaudos konferencija, kurioje prezidentas atsakė į žurnalistų klausimus. Konferencijoje dalyvavo apie 400 žurnalistų, atstovaujančių daugiau kaip 300 Baltarusijos valstybinių ir nevalstybinių, o taip pat užsienio žiniasklaidos priemonių. 

Gruodis 23rd

Zbignevas Bžezinskis apie naują pasaulio pertvarkymą

http://02varvara.wordpress.com   Vienas iš įtakingiausių JAV ir pasaulio politologų Zbignevas Bžezinskis padarė pareiškimą labai tiksliai apibūdinantį naują pasaulio pertvarkymą, cituoju: „Pasaulinio politinio pabudimo doktrina nereiškia, kad šio pabudimo rezultatas būtinai bus demokratija. Politinis pabudimas gali turėti daugybę išraiškų, kurios priklauso nuo valstybės arba regiono istorinės patirties“.

Archyvas