Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Bal 2011

Balandis 30th

Kinijos ekonomika de jure pasaulyje antra

http://commons.wikimedia.org       Kinijos ekonomika oficialiai tapo antra pasaulyje, pagal BVP aplenkusi Japoniją. Kovo pradžioje Kinijos Nacionalinis liaudies kongresas patvirtino planus naujam, dvyliktam penkmečiui ir nustatė juose metinį septynių procentų ekonomikos augimą. Dangaus imperijos geru ekonomikos augimu Vakaruose žavisi seniai ir pagrįstai. O kai per paskutinę krizę ji parodė pavydėtiną stabilumą, kai kurie guru padarė išvadą, kad šis modelis yra konkurencingesnis ir Vakarams laikas mokytis iš Kinijos.

Balandis 28th

Euro zona nenori mokėti svetimų skolų

 

http://commons.wikimedia.org       Niekas negali paskaičiuoti, ką turi padaryti Graikija, kad sumokėtų savo skolas. Tai valstybė, kuri turi didelius kreditus ir mažai santaupų. Ir ji negali konkuruoti. Bankai jau apie metus rengiasi tam, kas gali atsitikti, jeigu... Dabar visos Europos finansų sektorius testuojamas atsparumui, tai gali duoti atsakymą į šį klausimą. Tuo pačiu metu užkulisiuose, žinoma, kalbama apie tai, kiek iš tikrųjų Graikija pati sumokės. Tačiau kol kas jos skolos įsipareigojimai lieka rinkose ir spekuliantus domina aukšti procentai.

Muamaras Kadafis ir Vakarų cinizmas

 

       Tai, kas vyksta Libijoje ir aplink ją, įtikinimai parodo, kad šiuolaikinis pasaulis juda link tarptautinės teisės nesilaikymo, rasinių - fašistinių pasaulio procesų valdymo metodų atstatymo. Dar niekada šiuolaikinėje istorijoje tarptautinės teisės normos nebuvo naudojamos prieš tautas, kurias jos patvirtino, taip ciniškai ir be ceremonijų. JTO Saugumo tarybos Rezoliucijos 1973 priėmino istorija ir jos taikymas – tai cinizmo viršūnė: vietoj tarptautinės taikos palaikymo garsioji Saugumo taryba (jau ne pirmą kartą) duoda sankciją ginkluotam plėšimui, nacionalinės nuosavybės perdalijimui Vakarų kompanijų ir bankų labui, suverenių valstybių naikinimui, ištisų tautų naikinimui.

Baltarusijos valiutų rinkoje kovos tęsiasi

 

http://ru.wikipedia.org       Nepaisant prezidento ir vyriausybės pažadų, Baltarusijos valiutų rinkoje situacija nesikeičia. Užsienio valiutos bevek nėra kaip grynųjų, taip ir negrynųjų rinkose. Įmonės ir bankai lauka valiutos biržoje. Kaip anksčiau vicepremjeras Sergejus Rumas pareiškė, prekyba turėjo įvykti balandžio 26-27 d.

Balandis 24th

Irakas, Libija ir „Chosudovskio sąrašas“

 http://commons.wikimedia.org, autorius Javier Blas      Melas, kaip propagandos instrumentas, – ginklas nėra naujas. Jis veikia ir netgi tada, kai visi arba beveik visi žino, kad jiems kiša melą. Tačiau tarp tiesos žinojimo ir kovos prieš blogį visada kažkas atsistoja. Savo laiku, kare su Iraku, Vakarų melagingai apkaltintu, kad gamina masinio naikinimo ginklą, tuo kažkuo buvo būvusi Didžiosios Britanijos užsienio prekybos ir investicijų ministrė, baronienė Elizabetė Saimons (Elizabeth Symons).

Naujos konstrukcijos dušas-vonia

       Dizaineris Piotr‘as Pyrtek‘as sugalvojo naują dušo-vonios konstrukciją. Idėją jis paėmė iš gamtos. Įrenginio konstrukcija primena tulpės žiedą: esant uždaram žiedui, galima maudytis duše, prasiskleidus – įrenginys pavirsta pilnaverte vonia, kurioje įrengtas hidromasažas.

Balandis 23rd

Ateities technologijos

       1972 metais JAV atsirado pirmi sensoriniai ekranai. Nors jie buvo mažo tikslumo, tačiau naudotojas, spausdamas atitinkamą ekrano vietą, galėjo pasirinkti atsakymą.

       Bėgant metams, vystėsi mikroelektronika ir pastoviai buvo tobulinamos sensorinių ekranų charakteristikos, didėjo jų tikslumas. Šiuo metu yra įvairių tipų sensorinių ekranų, kurių veikimas pagrįstas įvairiais fizikiniais principais. Ir naudojami jie daug kur: mokėjimų terminaluose, bankomatuose, kompiuteriuose, mobiliuose telefonuose, operatorinėse panelėse pramonėje ir kt.

Apie reitingų aistras Aistrų savaitėje

 

http://leosigh.com      Pradžioje viskas klostėsi, kaip niekada gerai – paskutiniu metu finansų bendruomenė sugrįžo prie Europos problemų ir aptarinėjo galimą Graikijos skolos restruktūrizavimą. Skolos tvarkymo kaina šiai valstybei išaugo tiek, kad ji jau nebepajėgia tai daryti. Dėl to visi jau mąstė apie scenarijų – galimą Graikijos techninį defoltą, jai prašant restruktūrizuoti skolą. VFR finansų ministro V.Šoiblės komentarai tik įpildavo alyvos į ugnį.

Balandis 22nd

„Trys storuliai“ ir amerikietiška svajonė

 

http://globalist.org.ua       Sunku Baraką Obamą, Nikolia Sarkozy ir Davidą Kameroną pavadinti „storuliais“. Visi trys yra liekno kūno sudėjimo džentelmenai, normaliai kiekiais vartojantys maistą. Apskritai į žinomos Jurijaus Olešo pasakos „Trys storuliai“ personažus jie nepanašūs. Bent išoriškai. Tačiau savo elgesiu tarptautinėje arenoje tam tikras asociacijas su paminėtomis figūromis jie sukelia. Žinomi storuliai įsiminė savo neribotu apetitu, peraugančiu į apsirijimą (vienas norėjo net kito ausį suėsti).

Balandis 21st

Černobylis – kova prieš nematomą ir labai klastingą priešą

       Balandžio 26 d. sukaks 25 metai nuo didelės nelaimės, kuri palietė daugelio valstybių gyventojus, bet labiausiai ukrainiečius, baltarusius, rusus – Černobylio atominės elektrinės 4 reaktoriaus sprogimas. Šiandien jau nerašau, kad tai buvo didžiausia avarija atominių elektrinių veiklos istorijoje. Ne mažesnė branduolinė katastrofa įvyko šiais metais Japonijoje ir kol kas nežinia kuo ji pasibaigs, kokie bus šios katastrofos galutiniai padariniai. Ar nebus jie didesni ir skausmingesni negu Černobylio. 

Archyvas