Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Gegužė 2011

Gegužė 30th

Mladičiaus suėmimas ir tarptautinė teisė

http://okasimtoday.com/        Bosnijos serbo generolo Ratko Mladičiaus suėmimas gegužės 26 d. iškėlė ne tik politinio ir moralinio pobūdžio klausimus, bet ir grynai teisinius. Būtent dabar apie juos nutylima, nes kaltinimų nepakankamumas bado akis.

       Visi pažymi, kad Belgradui buvo daromas spaudimas, R.Mladičiaus išdavimą susiejant su Serbijos stojimu į Europos Sąjungą. Buvo ir tarptautinio – teisinio pobūdžio reikalavimų, kurių pasekmės daug rimtesnės negu nepriėmimas į ES.

Dovilis. Darbotvarkėje pasaulinė vyriausybė

http://www.fondsk.ru        Naujiena apie Bosnijos serbų lyderio Ratko Mladičiaus ekstradiciją Tarptautiniam tribunolui, skirtam būvusiai Jugoslavijai, atėjo kartu su žinia: Rusija Dovilyje prisijungė prie „didžiojo aštuoneto“ rezoliucijos, joje kalbama, kad „Kadafis privalo pasitraukti“, o Libijos revoliucijos lyderio „nusikalstamos veikos neturi likti nenubaustos“. „Didžiojo aštuoneto“ galutinė rezoliucija pažymėjo, kad „sveikina Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT), tiriančio nusikaltimus Libijoje, darbą“  ir „atkreipia dėmesį į gegužės 16 d. prokuroro prašymą“, kuriame yra trys orderiai - pačio Kadafio, jo sūnaus ir Libijos slaptosios tarnybos viršininko suėmimui. „Kadafis ir Libijos vyriausybė nesugebėjo įvykdyti savo pareigos apginti Libijos gyventojus ir prarado savo legitimumą“ (1).

Gegužė 29th

Ir katės naudojasi iPad‘u

       Net katės naudojasi iPad‘u. Galėtų būti visai nebloga reklama iPad‘ui.

       Kompanija Purina iPad ir iPad 2 naudotojams sukūrė priedus, kuriais gali žaisti katės. Sukurti trys žaidimai. Kuriant juos buvo tiriama kačių reakcija, tam tikrų formų ir spalvų suvokimas. Žaidimai yra padaryti taip, kad katėms būtų įdomu ir linksma žaisti su iPad‘u.

Sąmokslo teorija su Džesiu Ventura – policinė valstybė

       Slapti eilinių, niekuo nenusikaltusių, gal tik tuo, kad turi nuomonę, kuri netinka valdančiam elitui, piliečių sekimai, teritorijos panašios į kalėjimus ir JAV bei gyventojų ateities perspektyvos – visa tai nagrinėjama 2010 metais amerikiečių sukurtame dokumentiniame filme „Sąmokslo teorija su Džesiu Ventura – policinė valstybė“. Iš vienos pusės norėtusi netikėti, kad taip išliaupsintos demokratijos valstybėje vyksta tokie dalykai, bet pateikti faktai įtikina ir kartu neramina, ir norisi paklausti: Amerika ir kartu pasauli, kur tu eini? Dabar pasaulyje vykstantys įvykiai, atrodo, kad nieko gero nežada. Labai nesinorėtų, kad išsipildytų komunizmo ir vakarietizmo kritiko A.Zinovjevo pranašystė, jog 21 amžiaus istorija savo tragiškumu daug kartų viršys visas anksčiau būvusias tragedijas.

Gegužė 28th

Baltarusis: mes pralaimėjome informacinį karą

         Viename puslapyje prie informacijos apie ekonominę padėtį Baltarusijoje radau komentarą, kuris pateikia savo versiją viso to, kas dabar vyksta Baltarusijoje. Žmogus, pasivadinęs Anonimu, rašo:

       Asilai, nepalaužė mūsų savo revoliucijomis, laužo ekonominiais ir informaciniais instrumentais.

Ką Egiptui atnešė „arabų pavasaris“?

       Nuo taip vadinamos sausio revoliucijos Egipte, nuvertusios Hosnį Mubaraką ir šalyje įtvirtinusios karinę valdžią, praėjo keletas mėnesių. Į audringą įvykių sukurį įtraukti jos dalyviai tikėjosi geresnio gyvenimo, policijos papročių sušvelnėjimo, Egipto atsigręžimo į arabų pasaulį. Ar yra tikimybė, kad nors dalis šių vilčių išsipildys?

Gegužė 26th

Margaspalvės lūpos

       Ko tik neprigalvojama dėl moterų grožio ir žinoma pasipelnymo. „Violent Lips“ sugalvojo naują lūpų makiažo sprendimą - lūpas puošti laikinamomis, klijuojamomis tatuiruotėmis, kurios laikosi nuo 4 iki 8 valandų. Skirtingai negu paprasti lūpų dažai, jos atsparios poveikiams ir todėl, pavyzdžiui, pavalgius nereikia vėl dažytis lūpų.  

Gegužė 25th

Kas įvyks, kai Graikija paskelbs defoltą

http://commons.wikimedia.org       Klausimas “kada”, o ne “jeigu”. Finansų rinkos nėra tikros ar tai bus rytoj, po mėnesio, metų arba dviejų metų, - ilgiau tai netruks. Įvertinus, kad Europos centrinis bankas jau (ECB) jau panaudojo „paskutinę kortą“, kai airiams įpiršo finansinės pagalbos paketą panaudojant  grasinimą, kad bankrutuos šalies bankinis sektorius, tai mes pamatysime dar ne vieną Graikijos išpirkimą arba defoltą kelių dienų laikotarpyje.

Ar galėjo Obama „išduoti“ Izraelį?

http://www.fondsk.ru        JAV prezidento Barako Obamos kalboje, skirtoje „arabų pavasariui“, įspūdingiausiu buvo raginimas Izraeliui sugrįžti prie 1967 metais nustatytų sienų, tai yra atsisakyti kontrolės okupuotose Palestinos teritorijose. Obama pareiškė, kad siena tarp Izraelio ir būsimos Palestinos valstybės „turi eiti ties 1967 metų linija, esant tarpusavyje suderintam teritorijų apsikeitimui taip, kad būtų nustatytos saugios ir abiejų valstybių pripažintos sienos“. Kaip žinoma, Gazos sektorius ir Jordano upės Vakarų krantas Izraelio yra okupuoti nuo 1967 metų karo. Nuo to laiko Vakarų krante apsigyveno apie 300 tūkst. izraeliečių. Dėl Palestinos valstybės sukūrimo ir palestiniečių teritorijų išlaisvinimo kovojama, bet kol kas nėra rezultatų.

Gegužė 23rd

Triukšmingas „Vašingtono konsensuso“ arba Stroso Kano finalas

http://www.tressugar.com/       Tarptautinio valiutos fondo vadovo Dominiko Stroso Kano (Dominique Strauss-Kahn) suėmimas Niujorke, lėktuvo salone, kuris po dešimties minučių turėjo išskristi į Paryžių, sukrėtė pasaulio žiniasklaidos bendruomenę ne mažiau negu „teroristo numeris vienas“ Osamo bin Ladeno nužudymas Pakistane. Ar tai reiškia, kad ir tas ir kitas, kiekvienas savaip kėlė vienodą pavojų Jungtinėms Valstijoms?

Archyvas