Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Rug 2011

Rugsėjis 28th

Dviejų dirbtinių intelektų pokalbis

          Apie ką susitikę kalbėtųsi du dirbtiniai intelektai?

       JAV Kornelio universiteto aspirantai –Igoris Labutovas ir Džeisonas Josinskis sujungė nešiojamus kompiuterius ir leido dirbtinio intelekto botams vieniems paplepėti. Kas iš to išėjo, galima pamatyti vaizdo įraše.

 

Lokerbis, sufalsifikuota byla (II)

http://plane-truth.com       BBC dokumentinis filmas, sukurtas 2008 metais, pasakojantis apie susprogdinto lėktuvo Pan Am 103 virš Lokerbio bylą.

                                                  Pradžia

       Dikas Markizas pareiškė, kad surado dar vieną sąsają su Libija, ir tai buvo pats svarbiausias įrodymas šioje byloje. Jis buvo rastas tarp lėktuvo nuolaužų, 35 kilimetrus nuo jo kritimo. Fragmentas, suvyniotas į apdegusio audinio gabalą.

Rugsėjis 25th

Lokerbis, sufalsifikuota byla (I)

 http://plane-truth.com      BBC dokumentinis filmas, sukurtas 2008 metais, pasakojantis apie susprogdinto lėktuvo Pan Am 103 virš Lokerbio bylą.

 

       „Galiausiai jis nukrito ant žemės. Paprastas likimo posūkis. Po 600sekundžių. Jeigu bomba, sunaikinusi aviakompanijos Pan Am Boeing 747, būtų susprogusi 10 minučių vėliau, lėktuvas jau būtų skridęs virš vandens, ir visi įrodymai būtų palaidoti jūros dugne. Tačiau atsitiko taip, kad bomba suveikė virš sausumos, o būtent virš Lokerbio miestelio, kurio pavadinimas pradėjo reikšti patį baisiausią teroristinį aktą, kuris įvyko Didžiojoje Britanijoje. Tyrimas atkreipė dėmesį į mažą įkaltį, kuris buvo rastas čia, tirtoje teritorijoje. Policijai ir FTB šis fragmentas tapo tyrimo persilaužimu. Tačiau daugeliui abejonės ir klausimai vis dar išlieka.

Rugsėjis 24th

Pasaulio ekonomika yra pavojingoje zonoje

http://www.alienado.net        Paskutiniai įvykiai JAV ir Europoje rodo tai, kad pasaulinė finansų –ekonomikos krizė ne tik, kad nesibaigė, tačiau net gilėja ir žada naujus planetos masto sukrėtimus...

       Rugsėjo 20 d. Vašingtone pristatytoje atnaujintoje ataskaitoje „Pasaulio ekonomikos vystymosi perspektyvos“ TVF prognozuoja, kad ekonomikos augimas 2011 metais JAV bus 1,5%, o 2012 metais - 1,8%. Kaip matome, prognozė yra daugiau negu kukli, ypač įvertinus tai, kad JAV oficialus nedarbas jau keletą metų ne mažesnis kaip 9%.

Rugsėjis 23rd

Operacijos diena?

http://economicsnewspaper.com         Epigrafas

  • Pjauti po velnių, nelaukiant peritonitų!
  • Tu teisi, mano brangioji, su šiuo apendiksu laikas baigti!

(Leoniodas Zorinas „Pakrovo vartai“)

Rugsėjis 18th

„Psichas“ iš Luvro

http://www.summitpost.org     Paskutiniai socialinių apklausų duomenys rodo tai, kad Prancūzijos dabartinis prezidentas Nikolia Sarkozy turi tik 27% rinkėjų pasitikėjimą. Ir šis rodiklis nuolat mažėja. Panašu, kad Sarkozy prezidento rinkimuose pasmerktas pralaimėjimui. Apie tai pasakoja The Moscow Post korespondentas.

       Prancūzų visuomenės nuomonės tyrėjai dabartiniam prezidentui Nikolia Sarkozy būsimuose rinkimuose pranašauja pralaimėjimą. Juk Sarkozy pasitiki tik 27% rinkėjų. O štai socialistų partijos narys Fransua Olandas turi 35% prancūzų paramą. Net socialistų partijos alternatyvi kandidatė Martina Obri turi 30% rinkėjų paramą, o tai 3% daugiau negu Sarkozy.

Rugsėjis 17th

Muamaras Kadafis yra mūsų herojus

http://www.hindustantimes.com/    Muamaras Kadafis yra mūsų herojus, taip dainuoja Mzone ir Azeez Jackson. Bet apie tai vėliau.

       Prieš keletą mėnesių rašiau, kad laikas veikia NATO nenaudai. Kuo ilgiau vyksta karas, tuo daugiau pasaulio gyventojų pradeda suprasti, kas iš tiesų vyksta. Ir atrodo, kad kol kas NATO žiurkėms nesiseka. Nors pagal jų propagandinę informaciją jau lyg ir turėjo būti užimti Bani Validas bei Sirtas, tačiau kol kas jie yra M.Kadafį palaikančių jėgų valdžioje. PNT oficialus atstovas M.Šamamas žadėjo, kad Bani Validas bus užimtas dienos pabaigoje. Tačiau, kaip pranešė agentūra Reuters, NATO žiurkės kol kas pasitraukė iš miesto.

Rugsėjis 16th

Vokietijos teismas atveria duris superimperijai ir superžlugimui

http://ru.wikipedia.org       Rugsėjo pradžioje finansų rinkos visame pasaulyje buvo sunerimusios. Investuotojai ir vyriausybės laukė Vokietijos Federalinio konstitucinio teismo sprendimo, kuris galėjo sukelti staigų antros pasaulio valiutos – euro žlugimą. Praėjusį trečiadienį (2011-09-07) Vokietijos Federalinis Konstitucinis teismas nusprendė, kad Vokietijos pagalbos Graikijai programa nepažeidė pagrindinio šalies įstatymo, t.y. Konstitucijos, ir investuotojai su palengvėjimu atsikvėpė.

       Teismo sprendimas padėjo eurui ir rinkoms išaugti, o tauriųjų metalų kainos krito. Be to, atėjo pranešimai, kad Kinija sustabdys palūkanų normų didinimo seriją. Užsidarant mes taip pat išgirdome apie Italijos Senato ketinimus priimti griežto taupymo programą. Rinkos toliau augo. Komentatoriai buvo ekstazėje. Ir beveik niekas nepagalvojo apie ilgalaikes tokių sprendimų pasekmes.

Ar lengva turėti savo nuomonę

       Ar sunku žmogui – socialinei būtybei pasakyti juoda, kai visi sako balta, ar sunku pasielgti kitaip, taip kaip tavo nuomone yra teisingiausia, kai dauguma elgiasi priešingai tavo įsitikinimams. Kaip žmonės elgiasi vienoje ar kitoje situacijoje, kiek įtakos jų nuomonei ir elgsenai turi aplinkinių žmonių nuomonė, kiek įtakos nuomonei apie kitą žmogų turi iš anksto apie jį kitų suformuotas blogas ar geras įvaizdis, į tai pabandė atsakyti 1971 metais sukurto filmo “Aš ir kiti” kūrėjai: kino režisierius Feliksas Sobolevas, Valerija Muchina, kuri parengė ir atliko socialinius – psichologinius eksperimentus.

Rugsėjis 15th

Kaip moterims nešioti vyriškus marškinius

       Pasirodo, kad iš vyriškų marškinių moterys gali pasidaryti dailią suknelę, sijoną ar palaidinę. Tam reikia visiškai nedaug – tik fantazijos. O kaip tai per kelias minutes galima padaryti, demonstruoja dizainierė Irina Zvidrina.

 

Archyvas