Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Spa 2012
Data

Spalis 30th

Naujasis Džersis visą smūgį priėmė į save!

       Jevgenijus Novikovas vk.com rašo:

       Tai kas nutiko šiandien naktį neįsivaizduojama. Naujasis Džersis nušluotas nuo žemės paviršiaus. Baisiausia, kad tai įvyko naktį, žmonės sapnuodami paskendo ištisomis šeimomis, neatsibudę.

Spalis 29th

Trumpai apie rinkimus, aviaciją ir demokratiją

       Tris kartus dalyvavau Seimo rinkimuose 42 Raseinių rinkimų apygardoje, nes Raseiniai yra mano gimtinė. Du kartus save išsikėlęs (1992 m. ir 2000m.) ir trečią kartą iškeltas Tautos vienybės sąjungos koalicijoje Nacionalinis susivienijimas „Už Lietuvą Lietuvoje“. Galėjau sudalyvauti rinkimuose ir  stiprios parlamentinės partijos sąrašuose. Tuomet šiandien jau būčiau Seimo nariu. Kodėl atsisakiau tokios „malonės“? Tik todėl, kad turiu savo nuomonę apie stiprias parlamentines partijas. Mano galva, būtent, jos atvedė Lietuvą į visišką tautos ir valstybės dvasinį bei ekonominį nuosmukį. Tai jos sukūrė nevykusią valstybės valdymo Sistemą. Jos ir jų vadai atvedė valstybę į situaciją, “kai mažiau kaip už 5 tūkst. lt. gali ministerijose dirbti tik kvailiai arba vagys“. Ir ne šios „lakios“ frazės autorius kaltas. Jis tik konstatavo faktą taip, kaip jam atrodė iš ministro pozicijų. Todėl sutikau dalyvauti rinkimuose po minėtos koalicijos vėliava, kuri pasiskelbė kovosianti su Sistema. Tai atitiko mano požiūrį į partinį – politinį Lietuvos valdymo modelį tiek siaurąja, tiek plačiąja prasme.

Spalis 28th

Baisi tiesa apie mėnesines

      Užsienio žiniasklaida šį vaizdo įrašą jau praminė geriausia prekės ženklo reakcija į neigiamą nuomonę socialiniuose tinkluose. „Bodyform“, moteriškų higieninių įklotų Didžiojoje Britanijoje gamintoja, atsidūrė Facebook‘o vartotojų dėmesio centre po to, kai spalio 8 d. Ričardas Neilas parašė sarkastišką komentarą. Šiuo metu jo komentaras surinko netoli 100 tūkst. „patinka“.

Spalis 24th

Apie „vieningos Europos“ tamsiąją pusę

http://transhumanisten.com       Paskutiniai įvykiai, susiję su Flandrijos nacionalistų pergale Belgijos vietos rinkimuose (jie pareikalavo derybų dėl Belgijos padarymo konfederacine valstybe), Katalonijos nacionalistų Ispanijoje suaktyvėjimu prieš pirmalaikius regiono rinkimus (akcija „Maršas už nepriklausomybę“), pasirengimu referendumui dėl Škotijos atsiskyrimo nuo Didžiosios Britanijos (spalio 15 d. „Edinburgo sutartis“), vėl pademonstravo stebėtiną pagrindinių Europos separatistinių judėjimų veiksmų koordinuotumą, tuo paženklinę dar vieną bendro destabilizavimo Europoje židinio pradžią, esant gilėjančios finansų ir ekonomikos krizės sąlygoms.

Spalis 22nd

Greičiausias vaiko vežimėlis

http://www.ridelust.com       Visi, kurie turi vaikus, žino, kad vienas iš svarbiausių pirkinių gimus vaikui, yra geras vaikiškas vežimėlis. Būdamas vežimėlyje kūdikis gauna saulės šviesą, gryną orą ir savo pirmuosius įspūdžius apie jį supantį pasaulį, kai vienas iš tėvų pasivaiksčiojimo po lauką metu, pamažu stumia vežimėlį. Bet toks lėtas pasivaiksčiojimas nežavi vieno tėvo, todėl jis nusprendė savo vaikui sukonstruoti specialų vežimėlį.  

„Quadski“ – sausumos ir vandens transporto priemonė

http://www.dailytechinfo.org/       Šiandien jau nieko nenustebinsi automobiliais amfibijomis, kurie gali judėti ir sausuma arba oru,  ir vandeniu. Tačiau daugelis egzistuojančių amfibijų pasižymi tuo, kad judėjimo greitis skirtingomis sąlygomis skiriasi. Pavyzdžiui, jeigu toks automobilis gerai juda sausuma, tai jo judėjimas vandeniu yra žymiai prastesnis. Transporto priemonė, kuri pavadinta „Quadski“ nuo kitų amfibijų skiriasi tuo, kad ji vienodai gerai juda tiek sausuma, tiek vandeniu.

Spalis 21st

Vladas Gulbinas: „Dėdulė“ V.Landsbergis sąmoningai leido KGB kadriniams darbuotojams Dušanskiui ir Slavinui pabėgti iš Lietuvos!..“

http://www.liveinternet.ru/profile.php?journalid=3596969&all_a=1       Pirmaisiais atkurtos Nepriklausomybės metais gan abejotinomis aplinkybėmis įsitvirtinęs politinės valdžios olimpe apsišaukėlis „Rezistentas Nr. 1“, mūru stojantis už savo įsteigtos konservatorių partijos bei prolandsberginio „krizių premjero“ A.Kubiliaus nuveiktus „gerus darbus“ Lietuvai, aršiai kritikuojantis politines jėgas, keliančias grėsmę tolimesnei 2K+ hegemonijai, įteisinusiai politinę korupciją,melą, teisinį nihilizmą šalyje, valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politikos komiteto vadovas, europarlamentaras Vytautas Landsbergis, pasibaigus pirmajam rinkimų turui prognozuoja, kad į Seimą patenkantis margas „Drąsos kelio“ krepšelis greitai subyrės: „Ten yra šiek tiek dešinių, ir šiek tiek antidešinių, sudėtų į vieną krepšelį. Kaip tas krepšelis galėtų veikti toliau aš neįsivaizduoju, greičiausia jis išbyrės. Tie, kurie dešinieji, nueis į dešinę, tie, kurie prie kairės ar tie, kurie gryno „populio“ – nueis prie populistų“, – svarsto politikos Tartiufas V.Landsbergis, meistriškai įvaldęs principą „skaldyk ir valdyk“.

Spalis 20th

Benzinas iš oro

       Laikraštis „Independent“ pasakoja, kad nedidelė britų kompanija „Air Fuel Synthesis“ esanti Stockton-on-Tees mieste, kuris yra Anglijos šiaurės rytuose, nuo šių metų rugpjūčio mėnesio sintezės būdu iš atmosferinio anglies dvideginio ir vandens garų pagamino pirmus penkis litrus benzino.

Spalis 17th

Ar gali būti dar vienas referendumas?

       Spalio 14 d. Lietuvoje įvyko stebuklas. Po tokios didžiulės, ne vieną mėnesį per masinės informacijos priemones skleistos agitacijos už naujos atominės elektrinės statybą Visagine, politikų kalbų, sumenkinančių referendumo vertę ir prasmę, - atseit, tautos sprendimas niekinis, mes vis tiek padarysime taip, kaip norėsime, - dauguma rinkėjų, 62,70%, ne tik pasakė „Ne“ naujos atominės elektrinės statybai, bet ir atėjo 52,52% Lietuvos rinkėjų. Tikras stebuklas, kad referendumas įvyko be alaus ir skalbimo miltelių siūlymo, ir per vieną dieną. Tai daug ką pasako. Parodo, koks Lietuvos piliečiams buvo svarbus šis klausimas.

Europoje plinta „turtingųjų separatizmas“

http://eureferendum.blogspot.com       Skolos krizė stiprina separatistinių judėjimų Europoje pozicijas. Turtingi Belgijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos ir Italijos regionai daugiau nejaučia švelnių jausmų mažiau turtingiems kaimynams, be to, jie nori likti ES. Vokietijos žurnalas „Spiegel“ paanalizavo kovotojų už autonomiją perspektyvas.

Archyvas