Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - 2013

Gruodis 31st

Sniego dviratis

       Nors Lietuvoje sniego kol kas nėra, bet tikėkimės, kad ir į mūsų kiemą ateis žiema. O tada mėgstantiems važinėtis dviračiais labai gali praversti kanadiečių išradimas – sniego dviratis KTRAK. Šis dviratis yra kažkas tarpinio tarp klasikinio dviračio ir sniegaeigio. Įrenginys turi galinių ratų pavarą, kuri įrengiama pagal specialią schemą. Ji pagaminta iš armuoto poliuretano, o rėmas – iš aviacinio aliuminio. Visa tai leidžia važiuoti nesmarkiai apsnigta vietove. 

Gruodis 30th

Indai, kurie patys išsiplauna

       Gera naujiena žmonėms, kurie labai nemėgsta plauti nešvarius indus – švedų mokslininkai sukūrė indą, kuris išsiplauna pats.

Gruodis 29th

Kam Pentagonui biologinė laboratorija Kazachstane?

       JAV Gynybos departamentas Kazchstane stato labai brangią dvejopos paskirties biologinę laboratoriją. Ši laboratorija skirta papildyti analogiškų objektų sistemą, kurie Pentagono yra išdėstyti pagal Rusijos sienų perimetrą, potencialiai kelia grėsmę RF ir Centrinės Azijos valstybių saugumui.

Pasaulinio GULAG‘o Rytų Europos „salos“

       Apie tai, kad CŽV specialūs kalėjimai ir koncentracijos stovyklos egzistuoja kai kuriose Rytų Europos valstybėse, pavyzdžiui, Lenkijoje, Rumunijoje, Lietuvoje, Ukrainoje, Bulgarijoje, Makedonijoje, teritorijoje, kurią kontroliuoja Kosovo albanų režimas, viena iš pirmųjų pranešė Šveicarijos žiniasklaida. 2005 metų lapkričio mėnesį Lenkijos laikraštis „Gazeta Wyborcza“ patvirtino, kad Lenkijoje yra „pagrindinis Europos CŽV slaptas kalėjimas“. Nutrauktas skandalas šiomis dienomis vėl įgavo pratęsimą. Strasbūre, Europos žmogaus teisių teisme (EŽTT), prasidėjo klausymai dėl ieškinio, kurį padavė Amerikos Gvantanamo kalėjimo du kaliniai, palestiniečiai Al Nasiris ir Abu Zabeidas, tvirtinantys, kad   XXI a. I-ojo dešimtmečio pradžioje JAV specialiosios tarnybos juos laikė būtent Lenkijos karo kalėjime...

Gruodis 23rd

Borisas Borisovas: amerikietiškas holodomoras

       JAV istorijoje yra nusikaltimas prieš savo tautą – tai Didysis Amerikos Holodomoras tais nelemtais  1932 – 1933 metais, kai JAV pasigedo milijonų savo piliečių.

Gruodis 6th

Neribota CŽV valdžia Lietuvoje

       Dokumentinio filmo „Agentas pagal iškvietimą“, kuris demaskuoja Lietuvos Valstybės saugumo departamento (VSD) darbo metodus, pagrindą sudaro šantažo būdu ir grasinimais užverbuotos damos „Irinos“ išpažintis. Iš pradžių „Iriną“ norėjo panaudoti Rusijos eksklavo teritorijoje, kuri yra tarp Lietuvos, Lenkijos ir Baltijos jūros, bet paskui planai pasikeitė. Kuratoriai iš VSD „Iriną“ nukreipė kompromato apie Lietuvos politikus, verslininkus, žurnalistus, diplomatinio korpuso narius rinkimui. Tarp šių kuratorių – buvęs Lietuvos konsulas Kaliningrade Mindaugas Jackevičius ir Renatas Petkus, dabar vadovaujantis VSD kontržvalgybai. Abu lygiagrečiai gauna atlyginimus iš CŽV. Lietuvos valstybės saugumo pagrindiniuose postuose yra ir kiti JAV specialiųjų tarnybų informatoriai.   

Gruodis 5th

Po Vilniaus Vakarai pastatė ant Kličko

       Iki paskutinių audringų įvykių Kijeve Vakarų spauda Ukrainos nelepino savo dėmesiu, paprastai Ukrainos tematika į pirmą planą išeidavo dėl kokių nors įvykių sporto pasaulyje. Kitas dalykas yra dabar, kai prezidento V.Janukovičiaus priešininkai Kijeve yra užgrobę administracinius pastatus, o jo šalininkai sostinės centre suorganizavo neterminuotą mitingą. 

Gruodis 4th

Lenkų pasirodymas Kijeve

       Su vizitu į Kijevą atvyko Lenkijos konservatyvios, klerikalinės partijos „Teisė ir teisingumas“ lyderis, buvęs Lenkijos ministras pirmininkas Jaroslavas Kačinskis. Atvyko, norėdamas paremti mitinguojančius eurointegracijos šalininkus. Situacijos ironija yra ta, kad savo tėvynėje J.Kačinskis žinomas, kaip euroskeptikas, Lenkijos prisijungimo prie euro zonos priešininkas ir religinių bei šeimos vertybių gynėjas. Partija „Teisė ir teisingumas“ turi katalikų bažnyčios, konservatyvių visuomenės sluoksnių paramą. Tokios pažiūros akivaizdžiai prieštarauja ideologijai, kurią yra priėmusi šiuolaikinė Europa, kurioje visuotine praktika tapo seksualinių mažumų rėmimas, o bažnyčios įtaką visuomenei stengiamasi išvis sunaikinti. Beje, kai kuriose Europos valstybėse tai jau yra įvykdyta. Pagal socialines apklausas, viena iš labiausiai ateistinių ES valstybių yra Čekija. Europos teologai išreiškė nuogąstavimus, kad ši šalis gali būti viena iš pirmųjų Europos Sąjungos narių, kurioje religinės vertybės bus visiškai sunaikintos. Lenkai, lyginant su čekais, pasižymi dideliu religingumu, ir kai kalbama apie Europą ne apie kaip darinį „prieš Rusiją“, o kaip apie ekonominį ir civilizacinį Europos valstybių susijungimo projektą, anti religinės Briuselio iniciatyvos Lenkijos visuomenėje neranda supratimo. Šis Lenkijos elektorato segmentas kaip tik ir balsuoja už „Teisės ir teisingumo“ partiją.

Lapkritis 25th

Apie (ne)pamirštas Visuomeninės komisijos išvadas

       Prieš metus norėjau sukritikuoti Visuomeninės komisijos dėl 2012 m. gegužės 17 d. įvykių Garliavoje išvadas. Bet laikas ėjo, maniau, kad daugėjant faktų ir priimtų teismų sprendimų įvairiose bylose, jos taps nebeaktualios.

Lapkritis 18th

Vakariečiams juokinga…

   Sašos Barono Koeno pasirodymas Britų akademijos kino ir televizijos apdovanojimuose(angl. The British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), trump. British Academy Award) – BAFTA 2013. Salėje sėdėjusiems buvo juokinga, o man sukėlė neigiamas emocijas.

Archyvas