Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Bal 2013
Data

Balandis 22nd

„BIQ House“ energiją gamina iš dumblių

http://www.iba-hamburg.de       „BIQ House“ yra pirmas gyvenamasis namas pasaulyje, kuris statomas Hamburge (Vokietija), ir kuris elektros energija galės apsirūpinti iš dumblių, kurie auginami ant namo fasado, bioreaktoriuose. Namą planuojama atidaryti balandžio 25 d.

Balandis 22nd

Pasaulio ekonomika: reikalingas vedlys

www.etextbookcity.com        Neturėdama patikimos teorinės paramos, esant globalizacijos, pinigų pervedimų dideliems greičiams, teroristinių organizacijų suaktyvėjimo recidyvų rizikų augimo ir daug įspūdingesnių nei anksčiau gamtos stichinių nelaimių sąlygoms, šiuolaikinė pasaulio ekonomika, judėdama tiesiog aklai, panašu, kad pasiklydo, ir strategijų kūrime remdamasi empiriniais metodais, atsidūrė aklavietėje.

Balandis 19th

Fizinio lavinimo pamoka

       Veiksmo vieta: profesinė mokyklaNr.22Severodvinske (Rusija), veiksmo data: balandžio 17 d., oro temperatūra +10 ºC.

Balandis 17th

Ofšorų pogromas arba „Offshore leaks“ operacija

www.1prime.ru       Nuo šių metų balandžio mėn. „Offshore leaks“ tapo pasaulio žiniasklaidos hitu. Jos fone nublanko net Kipro tema. „Offshore leaks“ plačiąja prasme suprantama, kaip slaptos informacijos apie ofšorines kompanijas ir jų klientus nutekėjimą.

Balandis 16th

Libija po dvejų metų

       Kovo mėnesį Barako Obamos susitikime su Libijos ministru pirmininku Ali Zeidanu Muhamedu, JAV prezidentas, kreipdamasis į Libijos žmones dvejų metų „demokratinės revoliucijos“ toje šalyje proga, pasakė simbolinę frazę: „Jūs nusipelnėte to, ką jūs padarėte“... O tuo metu nedideliame Kufros miestelyje Libijos pietuose vyko ginkluoti susirėmimai tarp tubų genties atstovų ir karinio būrio „Libijos skydas“, kurį sudaro tie, kurie nuvertė Muamarą Kadafį.

Balandis 15th

Kodėl įslaptinta skalūnų dujų sutartis?

http://podrobnosti.ua       Daugybė žurnalistų bandymų oficialia tvarka iš Ukrainos vyriausybės gauti 2013 metų vasario 24 d. Davose tarp Ukrainos ir „Shell“ bei „Nadra Yuzovsky“ kompanijų sudarytą Sutartį dėl produkcijos iš skalūnų dujų gavybos Juzovskio sklype iki šiol buvo nesėkmingi. Pasirodė, kad tekstas „įslaptintas“, kad nebūtų pakenkta deryboms, kurios vedamos su „Chevron“ kompanija dėl skalūnų dujų išgavimo Oleskos dujų plote. Nepaisant to, šiomis dienomis Sutarties tekstas nežinomais keliais pasirodė internete...  [1]

Balandis 13th

Finansiniai karai: geriausia gynyba – tai puolimas

www.theatlantic.com/       Suteikite man galimybę valstybėje leisti pinigus ir man nerūpės, kas rašo jos įstatymus (Mejeris A.Rotšildas)

       Ne viskas auksas, kas blizga

Balandis 10th

JAV karai ir manipuliavimas sąmone

       Kovo pabaigoje JAV televizijos kanalo CNN korespondentė Amber Lion padarė sensacingą pareiškimą apie tai, kad televizijos kanalo darbuotojams duoda nurodymus į eterį pateikti sufabrikuotas naujienas ir blokuoti informaciją, kurios paskelbimas JAV administracijai yra nepageidautinas. Pasak žurnalistės, amerikiečių žiniasklaida manipuliuoja naujienomis ir dabar „vyksta tas pats, kas buvo su Iraku“: demonizuojami Sirija ir Iranas, formuojama visuomeninė nuomonė karo palaikymui prieš tas valstybes...

Balandis 9th

BVP kaitos džiaugsmai ir jų ypatumai

       (Ką džiugaus rodo nuolat garbinamas BVP ir jo augimas pastaruoju metu? O gal, visgi, teisus p. Keynes J. M. teigdamas, kad,, ... nėra jokio sumanesnio ir patikimesnio būdo sugriauti visuomenės pamatus,  kaip tik nusmukdant pinigų vertę. Vykstant šiam procesui, visos ekonominių dėsnių užslėptos jėgos stoja į destrukcijos pusę“ ?)

Balandis 7th

Valentino Katasonovo „Kapitalizmas“. Kai daiktai pavadinti savo vardais

www.fondsk.ru        Profesoriaus Valentino Jurjevičiaus Katasonovo knygos „Kapitalizmas. „Pinigų civilizacijos“ istorija ir ideologija“ (1) pasirodymas teisėtai gali būti būti laikomas įvykiu jau vien dėl to, kad šis fundamentalus darbas, kurio apimtis daugiau kaip 1000 puslapių, tęsia Rusijos įžymaus mąstytojo L.A.Tichomirovo, tyriamojo darbo „Istorijos religiniai ir filosofiniai pagrindai“ autoriaus, kuris parašytas 1913-1918 m., didžiojo revoliucinio lūžio metu,  tradicijas. Tačiau jeigu L.A.Tichomirovas atskleidė pasaulio istorijos religinius pagrindus, tai V.J.Katasonovo knygoje į dvasinę kultūrą žiūrima, kaip į raktą šiuolaikinės civilizacijos prasmės supratimui, pirmiausia, jos žemiškos formos – ūkinio vystymosi. Tokie grynai ekonominiai reiškiniai, kaip finansai, pinigai, autoriaus analizuojami ne kaip turintys savarankišką vystymąsi, o kaip metafiziškai sąlygoti. Taip formuojasi vientisos pažiūros į žmonijos ūkio istoriją – pažiūros, kylančios iš istorijos supratimo, kaip žmonių dvasinio kūrybiškumo, kuris priklausomai nuo vyraujančių moralinių vertybių įsikūnija į vienas ar kitas materialines formas.

Archyvas