Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Rug 2014
Data

Rugsėjis 30th

Prabudęs giminystės jausmas

       - Labas, kaip pas jus reikalai? Kaip dėdė Gena jaučiasi?

       - O kokie žmonės! Ar giminystės jausmai atsibudo?

Rugsėjis 27th

Marina Silva – Brazilijos destabilizavimo projektas

       Vašingtonas pradėjo galingą propagandos kampaniją – ir Brazilijoje, ir už jos ribų – siekdamas paremti Mariną Silvą, „savą žmogų“ prezidento rinkimuose. Įvairiomis variacijomis retransliuojama tezė apie neva garantuotą Silvos, Socialistų partijos kandidatės, pergalę antrame rinkimų ture, kuris turi įvykti spalio 26 d.

Apie Ukrainos karių ir baudėjų nusikaltimus: nuo nekonvencinio ginklo iki prekybos organais

       Į pranešimus apie Ukrainos karių vykdomą Donecko ir Lugansko sričių gyvenviečių gyvenamųjų kvartalų planingą naikinimą, tai patvirtina daugelis nuotraukų, vaizdo įrašai, tarptautinių stebėtojų ataskaitos ir žurnalistai, Europa ir Amerika ilgai nekreipė dėmesio, priskirdama tai „Kremliaus propagandai“. Ukrainos karių naudojami uždraustos ginklų rūšys ir kariavimo metodai Vakarų žiniasklaidoje buvo pateikiami, kaip kovos su teroristais „teisėtos priemonės“.

Rugsėjis 26th

Vokiečių humoristai apie JAV veiklą Artimuosiuose Rytuose

       Amerikai netinkamų valstybių vadovų nuvertimai, sunaikinimai, valstybių bombardavimai – tai įprasta Jungtinių Valstijų užsienio politikos dalis. Per 121 metus daugiau kaip 130 įsiveržimų į 50 valstybių. Juokas pro ašaras, o gal teisingiau juokas iš daugelio tautų ašarų.

Rugsėjis 25th

Vokiečių humoristai apie informacinį karą už Ukrainą

       Panašiai, kaip sovietiniais laikais: žiniasklaida skleidžia propagandą ir melą, ir tik humoristai per juoką atskleidžia tiesą. Šiandien melas net niekingesnis nei sovietiniais laikais, nes juo siekiama ne tiek apsaugoti savo sistemą ir režimą nuo išorinių įtakų, kiek užkariauti naujas žemes, naudotis jų turtais ir savo gerovę kurti jų sąskaita.  

Rugsėjis 20th

Talergofo koncentracijos stovykla

       2014 metų rugsėjo mėnesį sukanka šimtas metų nuo Europos pirmosios koncentracijos stovyklos ir faktiškai pirmosios istorijoje mirties stovyklos – Talergofo darbo pradžios. Mums ši data turi ypatingą reikšmę, kadangi ši stovykla buvo sukurta rusams. Jos pagrindinis tikslas buvo rusų gyventojų genocidas, siekiant ukrainizuoti keletą Vakarų Rusios sričių, kurios tuo metu priklausė Austrijos ir Vengrijos imperijai.

Valiutų svopai šiuolaikiniame pasaulyje. Pasaulinio valiutų kartelio gimimas

                                                        I

       Šiandien žiniasklaidoje valiutų svopų (valiutų keitimo sandorių) tema tapo viena iš pagrindinių. Vos ne kiekvieną mėnesį mes sužinome, kad tarp kai kurių valstybių sudaromos valiutų svopų sutartys. Pasaulyje bendras tokių sutarčių skaičius sudaro jau daug dešimčių.

Rugsėjis 18th

Būna ir taip

       Maskvos policija atskleidė iškart du sunkius nusikaltimus. Policininkai sulaikė Tadžikistano pilietį A.B.Rustamovą ir Rusijos pilietį A.V.Krasovskį. Pagal kompetentingų šaltinių duomenis, kuriuos gavo „Interfax“ agentūra, Tadžikistano pilietis Rustamovas atvyko į Maskvą uždarbiauti, bet, neradęs darbo, gėrė ir sugalvojo išprievartauti kokią nors moterį.

Rugsėjis 16th

Kova prieš šiukšlintojus

       Štai taip reikia kovoti su aplinkos šiukšlintojais.

Rugsėjis 13th

CŽV kandidatė prezidento rinkimuose Brazilijoje

       Marina Silva, Socialistų partijos kandidatė į Brazilijos prezidentus, į CŽV akiratį pateko 9-ojo dešimtmečio viduryje, kai mokėsi Akrės valstijos Federaliniame universitete. Tada ji buvo susidomėjusi marksizmu, įstojo į pusiau legalią Revoliucinę komunistų partiją. Tačiau netrukus atsikratė kairiųjų pomėgių ir pradėjo dalyvauti akcijose už Amazonės biologinių išteklių išsaugojimą. Tuo regionu visada domėjosi JAV specialiosios tarnybos, tikėdamosis, kad „esant ypatingoms geostrateginėms aplinkybėms“ pavyks įtvirtinti jo kontrolę. 

Archyvas