Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Sau 2015
Data

Sausis 28th

Nežinomo autoriaus eilėraštis

Kai baigias Lovio pajamos
Ir nebėra ko krušt,
LT dalužė-Dašenka
Tuoj rusų eina mušt.

Sausis 26th

„Azov“ bataliono pergalė

       Tai yra Anatolijaus Šarijaus debiutas kino pramonėje. Jis negalėjo likti nuošalyje nuo istorinių Ukrainos įvykių, todėl sukūrė filmą apie garsųjį „Azov“ batalioną ir įamžino jo pergales. Ir pavyko.         

        Filmas yra begarsis, kaip ir Ukrainos gyventojai, tai yra atitinkantis visus šiuolaikinės Ukrainos standartus.

Sausis 25th

Vokietijoje protestas prieš privalomą vaikų seksualinį švietimą

       Hamburge įvyko „Susirūpinusių tėvų“ judėjimo mitingas prieš privalomą vaikų seksualinį švietimą Vokietijos mokyklose. Mokyklose atsirado naujas dalykas, kuris vaikus supažindina su seksualinių mažumų gyvenimu.

Kelių inspektoriaus reakcija

       Teisingai pasirinktas piešinys ant automobilio ir problemų su kelių policininkais nebus.

Sausis 24th

Vėplys

       Maiklas Džeksonas įsikūnijo į kelias tonas sveriantį jūrų vėplį.

Aleksandras Zapolskis. Šveicarija suprato: euro laukia ypač sudėtinga krizė

       Pinigai mėgsta tylą. Tas žinomas posakis geriausiai apibūdina vieną iš ekonomikos pagrindinių savybių. Paprastai visi rimti strateginio pobūdžio susitarimai pasiekiami tyliai kabinetuose ir toli nuo visokios spaudos. Tai, kaip kariuomenėje. Kol paprasti žmonės mėgaujasi ryto kava su šviežiomis bandelėmis, nepastebimo štabo karininkai kažką skaičiuoja, kažką piešia ant žemėlapių, versdami visokius žinynus, suriša prirašytus puslapius į slaptus segtuvus. O po to netikėtai bac! – ir Vyslos –Oderio operacija arba kažkas panašaus į „Santjage lyja lietus“. Aš apie tai, kad tyliuose Europos kabinetuose tarp šių metų sausio 12 ir 16 d. finansininkai priėmė kažkokį labai svarbų sprendimą dėl visos Europos finansų rinkos. Kokį būtent – niekur nekalbama, bet pagal netiesioginius požymius kai ką galima numanyti.

Sausis 17th

Doleris ir karas

       JAV dolerį jau daug kartų laidojo, bet jis vis dar gyvas. Breton Vudso pinigų sistemos žlugimo išvakarėse dolerio dalis pasaulio valiutų atsargose artėjo prie 80% (1970 m. – 77,2%; 1972 m. – 78,6%). Po to, perėjus prie Jamaikos pinigų sistemos, ji pamažu mažėjo ir 1995 metais pasiekė žemiausią lygį - 59,0%. Esant finansinės globalizacijos bangai doleris vėl sustiprėjo (1999-2001 m. jo dalis pasiekė 70-71%), bet po to dolerio lyginamasis svoris tarptautinėse valiutų atsargose vėl sumažėjo – iki žemiau kaip 61% lygio 2014 metais. Nepaisant to, tai yra daugiau nei 1995metų rodiklis.

Sausis 16th

Gobšuolis

       Žiurkėnas – gyvūnas, kuris labai mėgsta kaupti maisto atsargas. Prisikemša maisto tiek, lyg tarytum jo daug mėnesių nematys. Mokslininkai eksperimento metu su rentgenu nustatė kiek suaugęs žiurkėnas gali sukaupti maisto už žando. Rezultatai stulbinantys.

Sausis 9th

Kalnas prieš Paryžiaus policiją

       Kas ką įveiks: nedidelis kalnas policininkus ar policininkai kalną.

Archyvas