Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Ispanijoje protestavo hologramos

       Ispanai sugalvojo naują protestavimo būdą, kuris nepažeistų galiojančių įstatymų.

       Penktadienį Madride įvyko pilietiškai aktyvių žmonių ir žmogaus teisių gynėjų protesto akcija „Hologramos už laisvę“ („Hologramas para la Libertad“) prieš neseniai Ispanijoje priimtas įstatymo pataisas, kurios kelia grėsmę saviraiškos ir susirinkimų laisvei šalyje. Ir apskritai demokratijai.   

       Pagal naujas teisės normas už dalyvavimą nesankcionuotoje protesto akcijoje žmogus gali būti pasodintas į kalėjimą. Dabar mitingai negali būti daugiatūkstantiniai, numatytas apribojimas – mitinguose gali dalyvauti ne daugiau kaip tūkstantis žmonių. O ir baudos už įstatymo pažeidimą yra didelės: nesankcionuotos demonstracijos organizatoriai gali būti nubausti bauda iki 600 tūkst. eurų; už neteisėtos akcijos filmavimą galima gauti 30 tūkst. eurų baudą; nepagarba policijos pareigūnams užtraukia 600 eurų baudą.

       Protesto akcijoje dalyvavo daugiau kaip tūkstantis virtualių žmonių, einančių centro aikšte, su plakatais ir skanduojantys šūkius. Prieš tai eitynės buvo nufilmuotos specialia kamera, o po to gautas vaizdas atvaizduotas ant Madrido parlamento pastato.  

       Protesto akcija praėjo be nuostolių – policija nieko nesulaikė.

2015-04-13

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys yra privatus ir nerodomas viešai.

Archyvas