Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Rugp 2013
Data

Nauji barbarai ir jų priešai

       Štai dabar skaitau naujienų skiltį ir matau komentarus, ir nuomones tokia dvasia, kaip “Asadas jiems dar duos”, tuoj tuoj Sirijos kare bus lūžis. Kaip taisyklė, visi šie žmonės lygiai taip pat rašė karo Libijoje metu apie Kadafį. Ar prisimena jie, kas nutiko su Kadafiu? Arba su Centrinės Afrikos Respublikos prezidentu Bozize? Arba su Dramblio Kaulo Kranto prezidentu?

Rugpjūtis 31st

Latvija pasirengusi pulti Siriją

       Po rusakalbį internetą pasklido juokas, kad neva Latvijos prezidentas pasitarime pasakė, kad Latvija savo karinėmis pajėgomis pasirengusi padėti sunaikinti Asado vyriausybės kariuomenę, ir karinis jūrų laivynas bei oro pajėgos jau yra karinėje parengtyje.

Rugpjūtis 30th

Veganų ekstremizmas žygiuoja po Europą

www.sodahead.com       Šešiolikmetis Hašimas pateko į ligoninę dėl smegenų sutrenkimo, jį sumušė bendraamžiai. Policija tyrė rasinės ir religinės netolerancijos versiją, kol nepaaiškėjo, kad jauną belgą sužalojo dėl „lavonų valgymo“ – tiesiog jo pažiūros buvo ne veganinės, kaip jo klasiokų. Hašimas tarp jų buvo vienintelis, kuris neatsisakė valgyti mėsos.

Rugpjūtis 29th

Karas, kaip būdas paslėpti Vakarų cheminio ginklo panaudojimo įrodymus

www.veteranstoday.com       Ir taip, JAV paskelbė apie galimą karo prieš Siriją pradžią artimiausiu metu. Maskva sureagavo akimirksniu. Buvo suformuluotas labai griežtas Rusijos URM pareiškimas. Jame primenami dešimties metų senumo įvykiai, kai „kaip pretekstą naudodama melagingą informaciją apie tai, kad irakiečiai turi masinio naikinimo ginklą, JAV, apeidama  JT, žengė į avantiūrą, kurios padariniai visiems gerai žinomi“. URM pareiškime pabrėžiama, kad sprendimas dėl galimos karo prieš Siriją pradžios buvo padarytas esant visiškam daugybės faktų ignoravimui, kurie rodo tai, kad ši akcija buvo taip vadinamos opozicijos provokacija.  

Rugpjūtis 27th

Vakarai praranda demokratinio įvaizdžio likučius

www.trifectaresista.org       Kaip rodo įvykių vystymasis, žmogaus teisių pažeidimų sistemingos praktikos Jungtinėse Amerikos Valstijose atskleidimų serija, kaip sprogstamoji banga pakelta Džuljano Asanžo ir ne mažiau garsiai pratęsta Edvardo Snoudeno, net nemano nuslopti. Galima pasakyti daugiau: ant tos bangos susidaro įlaja, kuri susiurbia vis naujus faktų klodus, parodydama, kas mūsų pasaulyje yra tikra, neišgalvota „Blogio imperija“.

Rugpjūtis 24th

Vieno defolto neišmoktos pamokos

http://emigrant-ussr.ru       Po 1998 metų Rusijos krizės praėjo 15 metų. Ekonomistai mano, kad defoltas buvo rimtas sukrėtimas, bet, sprendžiant pagal viską, valdžios institucijos taip iš jo ir nepasimokė. 1998metų defoltas, kuris į šiuolaikinės Rusijos istoriją įėjo su pavadinimu „juodasis antradienis“, buvo sunkiausia ekonomikos krizė naujausioje valstybės istorijoje. Techninis defoltas, tai yra valstybės atsisakymas vykdyti įsipareigojimus už savo obligacijas, buvo paskelbtas rugpjūčio 17 d., o kitą dieną dėl šio žingsnio griuvo valstybės ekonomika.  

Rugpjūtis 23rd

Išplėstinis kvietimas – paaiškinimas dėl Žemės gynėjų suvažiavimo

http://www.referendumailietuvos.info/       Žemės gynėjų suvažiavimas – labai bendras pavadinimas, rodantis esminį tikslą šiuo mūsų gyvavimo laiku. Lietuvos žemę būtina suvokti kaip teritoriją, kurioje gali gyventi lietuvių tauta, kartu su kitais piliečiais, pripažįstančiais suvereno principą. Ir kurti savo valstybę, kurioje veiktų savarankiškas ūkis, būtų puoselėjama savita kultūra bei švietimas. Tokia apsirūpinusi ir išprususi žmonių bendruomenė regėtų prasmingą ateitį, nuolat atsinaujinančią darniose tradicinėse šeimose. Tai doro gyvenimo paprastas paaiškinimas, kurį turėtų vertinti ilgaamžes tradicijas turinti tauta. 

Rugpjūtis 22nd

Kariniai ekspertai: NATO nespės pagelbėti Baltijos valstybėms

www.khaama.com       Kaip rašo laikraštis „Õhtuleht, pagal neseniai atliktus Suomijos karo analitikų tyrimus paaiškėjo, kad Rusijos užpuolimo atveju Baltijos valstybės gali pasikliauti tik savimi, nes, akivaizdu, kad NATO rankos bus per trumpos pagalbos suteikimui Baltijos valstybėms.

Rugpjūtis 21st

Kodėl lėktuve reikia išjungti elektroninius prietaisus

       Linksmiausia dalis lėktuve būna, kada stiuardesė pradeda demonstruoti, kaip užsidėti gelbėjimosi liemenę, tarytum ji turi sparnelius ir lėktuvo katastrofos atveju, plast, plast ir galėsi nuplasnoti, žinoma, tiesiai pas Aukščiausiąjį.

Rugpjūtis 18th

CDS arba masinio naikinimo finansinis ginklas

http://richard-wilson.blogspot.com              CDS - uždelsto veikimo bomba

       2013 metų liepos mėnesį Europos Sąjunga pateikė kaltinimus prieš stambiausius pasaulio bankus dėl to, kad jie dalyvavo tyčiniame susitarime ir blokavo bet kokius bandymus reguliuoti taip vadinamą kredito rizikos apsikeitimo sandorių (credit default swap - CDS) rinką. CDS – tai derivatyvų (išvestinių finansinių priemonių) atmaina, finansinės sutartys, kurios kreditoriams leidžia sumažinti arba visiškai neutralizuoti skolininko bankroto riziką dėl bet kokių kreditų, obligacijų, kitų paskolų.

Archyvas