Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Bal 2012

Balandis 30th

Pavyti ir pralenkti … krizę. Ir su statistiniu iliuzionizmu?

       Štai ir svarbiausioji, jau ir šių metų ekonomikos atsigavimo džiaugsmo džiugi žinia: Statistikos departamento pranešimas, kad šių metų I-jo ketvirčio BVP, palyginti su 2011 m. I-ju ketvirčiu padidėjo net 3,9 procento. Džiugu ir tikrai verta džiaugtis: juk ne sumažėjo, bet net ir padidėjo.

       Tiesa, BVP sumos kol kas nurodomos tik faktinėmis, infliacijos drūčiai išpūstomis, kainomis.

       Ir vėl keistai kukliai nutylint, kad, palyginti su ką tik praėjusiu, praeitų metų IV-ju ketvirčiu, turime -7,3 %. Ir tokie ,,minusai“ tęsiasi nuo ...2011 m II-jo ketvirčio, kuomet turėjome bene didžiausią ketvirčio BVP augimo pliusą: net +10,5 %. Aišku: palyginti su ką tik praėjusiu laikotarpiu, t.y. 2011 m I-jo ketvirčio PVB dydžiu, tuomet pašokusio iki + 10,5 %, po jo kritimo prieš ketvirtį net -6,9 %.

„Užimk Volstritą“: ką daryti toliau?

http://occupywallst.org       Ką daryti po „Užimk Volstrytą“ judėjimo (OWS), kai įvairiose vietose – Artimuosiuose Rytuose, Graikijoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje – prasidėję protestai, pasiekė centrą, sustiprėjo ir dabar toliau rieda per visą pasaulį?

       2011 metų spalio 16 d. „Užimk Volstrytą“ judėjimo aidas San Franciske, vienas vaikinas į minią kreipėsi, kviesdamas dalyvauti protestuose, lyg tai būtų kalbama apie 7 –ojo dešimtmečio hipių stiliaus festivalį:

Balandis 29th

Argentina: dar vienas smūgis neoliberalizmo dogmai

http://www.diplomatija.com       Nestebina tai, kad Kristinos Fernandes vyriausybės sprendimą dėl 51% „Yacimientos Petroliferos Fiscales“ (YPF) kompanijos, kuri yra Ispanijos „Repsol“ „dukterinė“ įmonė, nacionalizavimo, Vakarai priėmė priešiškai. Apie tai Kristina pranešė balandžio 16 d. Po kelių dienų buvo paskelbta apie kompanijos „YPF Gas“ renacionalizavimo planus. Ir Ispanijai, ir visoms kitoms Vakarų valstybėms šis argentiniečių sprendimas tapo dar vienu iššūkiu jų interesams. Jeigu Argentinai bus leista tokia „savivalė“, tai jos pavyzdžiu gali pasekti ir kitos valstybės.

Balandis 28th

Neįtikėtina!

       Tai neįtikėtina! Kaip tai padaro!

Įprastos mokytojų frazės

       Kaip gera prisiminti mokyklinius laikus ir standartines mokytojų frazes. Ypač gera paskutinė: Sėskite! Skambutis mokytojai.

Balandis 25th

CISPA įstatymas: nauja grėsmė interneto vartotojams iš JAV pusės

http://blogerator.ru       JAV  federalinė vyriausybė, gindama stambių žiniasklaidos kompanijų interesus, dar kartą rengiasi pabandyti įstatymu apriboti informacijos skleidimo internete laisvę, prisidengiant kova prieš neteisėto turinio platinimą ir elektroninius nusikaltimus tinkle.

Balandis 24th

Valstybė, kurioje valdžia bijo savo tautos

 http://www.rawstory.com      Neseniai Tarptautinio valiutos fondo (TVF) direktorė Kristina Lagard interviu laikraščiui „Le Monde“ pasakė, kad Europa dar neišėjo iš finansų krizės, nepaisant to, kad buvo priimtas solidus skaičius antikrizinių priemonių. TVF vadovė paragino ES valstybių lyderius ir toliau būti ryžtingais įgyvendinant ilgalaikius biudžeto deficito mažinimo planus, kurie, kaip ji mano, yra būtina sąlyga šio regiono ekonomikos atsigavimui.

Balandis 23rd

Ar Lietuvoje kam nors rūpi demokratija?

       Balandžio 17 d. tyliai ir ramiai, Lietuvos spaudos beveik nepastebėtas, Seime įvyko balsavimas dėl siūlymo kartu su 2012 metų Seimo rinkimais paskelbti privalomąjį referendumą dėl Konstitucijos 9 straipsnio pakeitimo, referendumui pateikiant tokį straipsnio pakeitimo tekstą: „Pritariu, kad referendumas gali būti skelbiamas, jeigu to reikalauja ne mažiau kaip 100 tūkstančių piliečių, turinčių rinkiminę teisę“. Aišku, kur ten pastebės, tai ne Garliava, Venckienė su Kedžiais, ne Stankūnaitė ir ne FNTT vadovai ar vėl prie vairo girtas sugautas Seimo narys. Tiesiog tą dieną buvo sprendžiamas demokratijos klausimas: būti demokratijai Lietuvoje ar ne, ar piliečiai pagaliau galės naudotis tiesioginės demokratijos teise, ar ir toliau turės popierinę teisę, kuria, kaip ir tarybiniais laikais, neįmanoma pasinaudoti.

Balandis 22nd

A.Lebedevo paskaita apie korupciją bankų sistemoje

Denis Sinyakov/Reuters       Žinomas Rusijos oligarchas Aleksandras Lebedevas (2008 metais rusų „Forbes“ A.Lebedevas užėmė 39 vietą turtingiausių rusų reitinge, jo turtas buvo vertinamas 3,1 mlrd. dolerių) paskaitė paskaitą apie didelio masto korupciją Rusijos bankų sistemoje.

Balandis 21st

Euro zona: nesutarimai, skyrybos neįmanomos

http://www.indynewsisrael.com       Vakar Strasbūre Europos Komisijos pirmininkas Žožė Manuelis Barozas Europos Parlamentui pateikė 41 puslapių ataskaitą, kuri nenumato naujos finansų pagalbos Graikijai daugiau negu jau suderinta. Briuselis remiasi tuo, kad laikantis griežto taupymo priemonių, kurios priimtos ir planuojamos vykdyti, Atėnams nereikės trejeto (ECB, TVF ir Europos Komisijos) papildomų kreditų. Taip pat teigiamą dinamiką sukurs, kaip laukiama, Graikijos bankų rekapitalizacija, numatyta rugsėjo mėnesį. Ji pritrauks investicijas.

Archyvas