Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Kov 2012
Data

Kovas 31st

Viską naikinantis saulės spindulys

       2010 metais Erikas Džekmeinas (EricJacqmain) pademonstravo savo kūrinį R5800. Jis padarytas iš paprastos palydovinės antenos, kuri padengta maždaug 5800 veidrodžio gabalėlių, kurių dydis 3/8" (9,525 mm). R5800 gali dienos šviesos intensyvumą padidinti 5000 kartų. Toks šviesos intensyvymas yra daugiau nei pakankamas plieno išlydymui, betono degimui, paverčiant į lavą, ir greit sunaikina bet kokią organinę medžiagą.

Kovas 30th

Kvailiausių partijų TOP 5

http://neobychno.com       Mums mąstantiems žmonėms žodis „partija“ dažnai sukelia šleikštulį. O valstybėse, kuriose jau yra susiformavusi pilietinė visuomenė, beveik kiekviena sena arba nauja politinė partija turi jos pavadinimą atitinkančius tikslus, o ne vien tik atstovauja klanų interesus, prastumdamos savo įstatymus. Žmonės paprasčiausiai susirenka kartu dėl idėjos, gero gyvenimo, nuobodulio. Nors ir keista, bet būna ir taip. Valstybės skaitosi su šiomis realiomis politinėmis jėgomis, nors jos turi kvailus šūkius.

Kovas 29th

Lenkijos „Gvantanamas"

http://www.belvpo.com       Lenkijoje įsiliepsnoja skandalas, susijęs su jos teritorijoje įkurtais JAV CŽV kalėjimais, kuriuose buvo laikomi terorizmu įtariami asmenys. Lenkijos prokuratūra surinko visą reikalingą medžiagą ir pateikė kaltinimus buvusiam žvalgybos agentūros vadovui generolui Zbignevui Semiatkovskiui dėl dalyvavimo „Gvantanamas - 2" organizavime.

Brell, švieski man, Brell! (Arba, kaip Visagino AE pasitarnaus Rusijai)

http://stroicom.org       BRELL- tai posovietinė energetinė sąjunga, kurioje Lietuva šiemet pradėjo skaičiuoti antrąjį narystės dešimtmetį. Tiesa, teisininkai galėtų paaiškinti, kad tai – viso labo penkių posovietinių šalių energetikos įmonių tarpžinybinis susitarimas, o ne posovietinė sąjunga, kokias draudžia Lietuvos Konstitucija. Tačiau gyvename laikais, kai energetika iš aukštų tribūnų įvardijama, kaip geopolitikos sinonimas. Tai yra, tas, kas valdo energetikos sistemas, diktuoja ir politiką. Kitaip tariant, iš pirmo žvilgsnio techninis susitarimas turi aiškias politines tarptautines pasekmes, kurios plačiajai Lietuvos visuomenei per pastarąjį dešimtmetį, kažkodėl net nėra kaip nors išsamiau paaiškintos.

Kovas 27th

Įspūdingiausi mikropasaulio vaizdai

http://mirnt.ruKiekvienais metais „Nikon“ kompanija rengia „Nikon Small World“ konkursą, kuriame atrenkami geriausi mikropasaulio vaizdo įrašai. Kiekvieną kartą mokslininkai pateikia gražias ir keistas nuotraukas bei vaizdo įrašus, padarytus mikroskopo pagalba.

Kovas 26th

Didžiojoje Britanijoje aptiktas volframu užpildytas 1kg aukso luitas

http://silverdoctors.blogspot.de       Tai yra didžiausia naujiena nuo to tada, kai žmogus iš „JP Morgan“ žengė į priekį. Australijos „ABC Bullion“ aukso dileris susisiekė su mumis ir pranešė apie tai, kad vienas iš jo tiekėjų pateikė jam nuotraukas, įrodančias, kad 1 kilogramo aukso luitas užpildytas volframu rastas šią savaitę. Luitas patikrintas XRF skenavimu, kuris parodė 99.98% gryno aukso. Volframas buvo aptiktas tik tada, kai luitą perpjovė į dvi dalis.

        Po daugelio pranešimų apie Honkonge pastebėtus volframu užpildytus luitus, kurių svoris 400 uncijų, tai yra pirmas dokumentais pagrįstas ir nuotraukomis patvirtintas pranešimas, kuris tapo žinomas visuomenei.

Kovas 24th

JAV: nuo iliuzinės demokratijos prie realios diktatūros?

http://www.davidmcelroy.org       Kovo 16 d. JAV įvyko įvykis, kuriam verta skirti ypatingą dėmesį. Kalbu apie Baltųjų rūmų potvarkį, kuris vadinamas „Nacionalinės gynybos išteklių parengtis“. Dokumentas numato, kad karo arba ypatingosios padėties atveju valstybėje JAV prezidentas ir jo administracija gauna praktiškai neribotus įgaliojimus vykdyti griežtą visų visuomenės ir valstybės gyvenimo sričių kontrolę.

Kovas 23rd

Už ką Sirijoje žudo tinklaraštininkus?

http://www.huffingtonpost.com       Norėdamas pamatyti situaciją iš vidaus, Sirijoje gyvenančių rusų akimis, Natalijos paklausiau keletą mano nuomone svarbių klausimų.

       Dmitrijus Beliajevas: Natalija, sakykite, teroristiniai aktai „Al Qaedos“ ir NATO darbas?

Kovas 20th

Slovakijos „sūpuoklės“ – atskiras bendro demokratijos „lochatrono“ atvejis

http://www.newsobserver.com       Nepraėjo ir du metai nuo to, kai Ukrainos kaimynėje, nedidelėje slavų valstybėje Slovakijoje vėl įvyko parlamentiniai rinkimai, šį kartą pirmalaikiai, kuriuose kairieji įtikinamai nugalėjo dešiniuosius. Ankstesniuose, eiliniuose rinkimuose viskas buvo atvirkščiai – dešinieji laimėjo prieš kairiuosius, nors ir ne taip įtikinamai. Tokios slovakų „sūpuoklės“, yra vietinis, atskiras bendro Vakarų demokratijos „lochotrono“ atvejis. Dauguma Vakarų demokratijų pasižymi tuo, kad jose su pavydėtinu pastovumu kairiuosius pakeičia dešinieji, respublikonus – demokratai, leiboristus – konservatoriai, krikščionis demokratus ir krikščionis socialistus, kažkodėl Vokietijoje laikomus dešiniaisiais, - socialdemokratai, kurie yra kairieji. O paskutiniu metu priimta, kad vienas kitą keistų net ne kairieji ir dešinieji, o kairės centristai ir dešinės centristai, nors surasti skirtumą tarp jų sunku net mikrobiologui, turinčiam ultra modernų mikroskopą. Dėl vienų pakeitimo kitais niekas ypatingai ir nepasikeičia, ir tas beprasmis sukimasis ratu primena anekdotą: mes ne dešinieji ir ne kairieji, todėl, kad mes veltiniai!

Kovas 18th

Branduolinės atliekos - „dovanėlė“ tolimos ateities kartoms

http://www.kinopoisk.ru       Statyti atominę elektrinę, ypač šiuo metu, kada nemaža dalis didžiųjų valstybių atsisako branduolinės energetikos arba sustabdo AE statybų planus, norėdamos pagalvoti, pasitarti su tauta dėl tolesnio branduolinės energetikos vystymo, ir dėl to branduolinės pramonės pasiūla žymiai viršija paklausą, nėra sunku, jeigu, žinoma, statybai turima pinigų. Sunkiausias darbas ir galvosūkis yra ne AE statyba, tačiau jos uždarymas ir branduolinių atliekų laidojimas - branduolinių, radioaktyvių atliekų palikimas kartoms, kurios gyvens po 1000, po 10 tūkst. ar daugiau metų. Tai yra ne tik brangi statyba. Kaip teigiama kai kuriuose šaltiniuose, kainuoja ne mažiau nei naujos AE pastatymas, ir todėl tiek JAV, tiek Rusijoje, kai kurių AE, kurių projektinės eksploatacijos laikas yra jau pasibaigęs, darbas yra pratęstas, tikintis, kad pratęsimas leis sukaupti elektrinės uždarymui reikalingą pinigų sumą. Tačiau tai kartu yra ir branduolinių atliekų saugyklų įrengimo kultūros klausimai. Apie tai kalbama 2010 metais Danijos, Suomijos ir Švedijos sukurtame filme "Į amžinybę", kurio režisierius danas Michaelis Madsenas. Filme pasakojama apie pirmą ilgaamžę, 100 tūkst. metų trukmės, branduolinių atliekų saugyklos statybą Onkaloje (Suomija), kuri nuo Olkiluoto atominės elektrinės nutolusi keletą kilometrų. Planuojama, kad 2020 metais saugykla bus pradėta eksploatuoti ir priims Suomijos atominių elektrinių panaudotas branduolines atliekas. Atliekas numatoma sandėliuoti specialiose kapsulėse, tuneliuose, kurie padaryti 500 metrų gylyje tvirtose kalnų uolienuose. Planuojama, kad XXI amžiuje saugykla plėsis ir bus užpildoma atliekomis, o XXII amžiaus pradžioje darbai saugykloje bus baigti, ji užkonservuota ir įėjimas į ją susprogdintas.

Archyvas