Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Spa 9, 2011

A.Lukašenkos šou

       Atvyko Vokietijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Gvidas Vestervelė (Guido Westerwelle) su lenku R.Sikorskiu pas Baltarusijos prezidentą A.Lukašenką europietiškos demokratijos, manierų ir gyvenimo būdo pamokyti. Nepavyko, kolūkio pirmininkas ir liko kolūkio pirmininku, ir tiesiai šviesiai jiems pasakė, kad visus gėjus, t.y. Vestervelę, mielai į Baltarusijos valstybinius ūkius išsiųstų.

Spalio 15 d. – pasaulinis judėjimas už realią demokratiją

      Artėja diena, apie kurią buvo žinoma jau pavasarį, – spalio 15 d. Planuojama, kad tą dieną viso pasaulio žmonės – Europoje, Amerikoje, Afrikoje, Australijoje ir Azijoje išeis į gatves bei aikštes reikalauti tikros demokratijos, ir ginti savo teisių į orų gyvenimą.  

Kapitalizmas – tai blogis

http://www.nakedcapitalism.com       „Kapitalizmas: meilės istorija“ – tai 2009 metais Maiklo Muro sukurtas dokumentinis filmas, kritikuojantis esamą kapitalizmo sistemą, kuri daugiau kaip prieš dvidešimt metų daugeliui Lietuvos gyventojų, gyvenusių totalitariniame socializme, atrodė kaip pažanga ir gerovė. Po kelių dešimčių metų, daugelio žmonių rožiniai akiniai sudužo ir kapitalizmo idealizavimą pakeitė suvokimas, kad ši sistema turi ne mažiau trūkumų nei totalitarinis socializmas. Daugelis dalykų, kuriuos savo filme pateikia M.Muras, - nedarbas, atlyginimų nemokėjimas darbininkams, būstų praradimas dėl negalėjimo bankams sumokėti vis didėjančių palūkanų, mažos dalies žmonių turtėjimas, ypač finansinių krizių metu, o daugelio nuskurdimas ir kt. dabar jau įprasti ne tik JAV, bet ir Lietuvos gyventojams.

Archyvas