Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Rug 16, 2011

Vokietijos teismas atveria duris superimperijai ir superžlugimui

http://ru.wikipedia.org       Rugsėjo pradžioje finansų rinkos visame pasaulyje buvo sunerimusios. Investuotojai ir vyriausybės laukė Vokietijos Federalinio konstitucinio teismo sprendimo, kuris galėjo sukelti staigų antros pasaulio valiutos – euro žlugimą. Praėjusį trečiadienį (2011-09-07) Vokietijos Federalinis Konstitucinis teismas nusprendė, kad Vokietijos pagalbos Graikijai programa nepažeidė pagrindinio šalies įstatymo, t.y. Konstitucijos, ir investuotojai su palengvėjimu atsikvėpė.

       Teismo sprendimas padėjo eurui ir rinkoms išaugti, o tauriųjų metalų kainos krito. Be to, atėjo pranešimai, kad Kinija sustabdys palūkanų normų didinimo seriją. Užsidarant mes taip pat išgirdome apie Italijos Senato ketinimus priimti griežto taupymo programą. Rinkos toliau augo. Komentatoriai buvo ekstazėje. Ir beveik niekas nepagalvojo apie ilgalaikes tokių sprendimų pasekmes.

Ar lengva turėti savo nuomonę

       Ar sunku žmogui – socialinei būtybei pasakyti juoda, kai visi sako balta, ar sunku pasielgti kitaip, taip kaip tavo nuomone yra teisingiausia, kai dauguma elgiasi priešingai tavo įsitikinimams. Kaip žmonės elgiasi vienoje ar kitoje situacijoje, kiek įtakos jų nuomonei ir elgsenai turi aplinkinių žmonių nuomonė, kiek įtakos nuomonei apie kitą žmogų turi iš anksto apie jį kitų suformuotas blogas ar geras įvaizdis, į tai pabandė atsakyti 1971 metais sukurto filmo “Aš ir kiti” kūrėjai: kino režisierius Feliksas Sobolevas, Valerija Muchina, kuri parengė ir atliko socialinius – psichologinius eksperimentus.

Archyvas