Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Bal 1, 2011

Dar viena Libijos karinio užpuolimo versija

http://commons.wikimedia.org/      Daugiau, kaip prieš dešimt dienų, Vakarai prieš Libijos valstybę pradėjo karinius veiksmus. Kadangi šį kartą įsiveržimui į suverenią valstybę nėra tokios rimtos ir įtikinamos priežasties, kaip Irako atveju, kai vakariečiai buvo gasdinami, jog S.Huseino režimas turi masinio naikinimo ginklus, tai keliamos įvairios versijos, pradedant nafta ir baigiant civilių gyventojų gynimu nuo M.Kadafio (M.Gaddafi) žiauraus režimo. Labai įdomią Vakarų karo prieš Libiją versiją tinklaraštyje livejournal pateikia Varing. Savo rašinyje „Libijos revoliucija“ ir vandens ištekliai jis rašo: „Dar 80-aisiais metais Kadafis pradėjo stambų vandens išteklių sistemos, kuri turėjo apimti Libiją, Egiptą, Sudaną ir Čadą, sukūrimo projektą. Šiandien šis projektas beveik įgyvendintas“.

Baltarusija šiandien – valiutų ir benzino!

 

http://lt.wikipedia.org/wiki/Baltarusijos_rublis       Romos plebėjams cezariai ir Senatas duodavo duonos ir reginių, o štai batka savo piliečius negali aprūpinti tvirta valiuta ir degalais. Vadinasi, dar anksti Minskui integruotis „į europas“.

       Antradienį tapo žinoma, kad Baltarusijos Nacionalinis bankas padidino valiutos koridorių nuo 8 iki10%.

      Priemonė patenkins baltarusių įmonių užsienio valiutos paklausą ir padidins eksportuotojų suinteresuotumą realizuoti valiutų įplaukas, aiškina CB. Pagal mūsų skaičiavimus toks koridoriaus išplėtimas lygiavertis 8% devalvacijai.

Archyvas