Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Gegužė 28, 2011

Sąmokslo teorija su Džesiu Ventura – policinė valstybė

       Slapti eilinių, niekuo nenusikaltusių, gal tik tuo, kad turi nuomonę, kuri netinka valdančiam elitui, piliečių sekimai, teritorijos panašios į kalėjimus ir JAV bei gyventojų ateities perspektyvos – visa tai nagrinėjama 2010 metais amerikiečių sukurtame dokumentiniame filme „Sąmokslo teorija su Džesiu Ventura – policinė valstybė“. Iš vienos pusės norėtusi netikėti, kad taip išliaupsintos demokratijos valstybėje vyksta tokie dalykai, bet pateikti faktai įtikina ir kartu neramina, ir norisi paklausti: Amerika ir kartu pasauli, kur tu eini? Dabar pasaulyje vykstantys įvykiai, atrodo, kad nieko gero nežada. Labai nesinorėtų, kad išsipildytų komunizmo ir vakarietizmo kritiko A.Zinovjevo pranašystė, jog 21 amžiaus istorija savo tragiškumu daug kartų viršys visas anksčiau būvusias tragedijas.

Baltarusis: mes pralaimėjome informacinį karą

         Viename puslapyje prie informacijos apie ekonominę padėtį Baltarusijoje radau komentarą, kuris pateikia savo versiją viso to, kas dabar vyksta Baltarusijoje. Žmogus, pasivadinęs Anonimu, rašo:

       Asilai, nepalaužė mūsų savo revoliucijomis, laužo ekonominiais ir informaciniais instrumentais.

Ką Egiptui atnešė „arabų pavasaris“?

       Nuo taip vadinamos sausio revoliucijos Egipte, nuvertusios Hosnį Mubaraką ir šalyje įtvirtinusios karinę valdžią, praėjo keletas mėnesių. Į audringą įvykių sukurį įtraukti jos dalyviai tikėjosi geresnio gyvenimo, policijos papročių sušvelnėjimo, Egipto atsigręžimo į arabų pasaulį. Ar yra tikimybė, kad nors dalis šių vilčių išsipildys?

Archyvas