Naujausios antraštės

Oras

Apklausa

Kuri santvarka patinka?

Dienos informacija (day.lt)


Archive - Gegužė 19, 2011

Apie Libiją

       Apie Libiją pasakoja arabistas Sergejus Rudasiovas, savo akimis matęs tai, kas jau keletą mėnesių vyksta šioje Šiaurės Afrikos valstybėje. Jis pateikia gana netikėtą požiūrį. Jo nuomone vyksta virtualus karas, Vakarai bombarduoja virtualiai, bombas mėto kur papuola, net dykumoje. Jis teigia, kad Vakarai tiesiog pateko į aklavietę, pradėję agresiją prieš Libiją, ir dabar tik daugiau imituoja bombardavimą ir treniruojasi nei rimtai kariauja.

Defoltas?

http://paveiksliukai.qkype.com/      Sulaukėme! JAV iždas nebegali daugiau skolintis. Pirmadienį, gegužės 16 d. Amerika išnaudojo valstybės skolos didinimo galimybes. JAV Kongresas įstatymiškai nustato ribinį skolinimosi dydį. Respublikonai, šioje įstatymų leidybos institucijoje turintys daugumą, tvirtai laiko gynybą ir sako, kad vyriausybei neleis daugiau skolintis, jeigu ji nepradės mažinti biudžeto išlaidų.

Rusija – Baltarusija: ar devalvacija gali būti gydoma privatizavimu?

http://commons.wikimedia.org/      Šiandien daug rašo ir kalba apie finansinę - ekonominę krizę Baltarusijoje – rublio devalvavimą, užsienio prekybos deficitą, žymų tarptautinių atsargų sumažėjimą, labai didelį užsienio valiutos trūkumą, kylančias kainas pirmojo būtinumo prekėms, atlyginimų mažinimą piliečiams

Ką kalbėjo tėtis Hovardas (Bafetas) sūnui Vorenui

 http://commons.wikimedia.org/        Kartais obuolys nuo obels nukrenta labai toli. Privalomoje perskaityti Hovardo Bafeto - „legendinio“ investuotojo tėvo, kuris iš pradžių pasisakė prieš išvestinius pinigus, o paskui greit pakeitė savo poziciją, esė diskutuojama apie nepadengtus pinigus ir auksą, o taip pat tvirtinama, kad „žmonijos laisvės pagrindas yra pinigai, padengti auksu“. Šia stulbinančiai paprasta, tiesia ir nepriekaištinga analize tėvas Bafetas paryškina ryšį tarp pinigų ir laisvės, ir tvirtina, kad nesant padengtos auksu valiutos žmogaus laisvė ir jo teisė į nuosavybę priklauso nuo politikų geros valios.

Archyvas